Ajankohtaista

AskelAid konsepti Kajaanin Fysios Mehiläisessä // 4.3.2024

Kajaanin Fysios Mehiläisessä alaraajatutkimuksia ja AskelAid pohjallisia tekevät alaraajafysioterapeutit Antti Rusanen ja Tanja Ahosola. Antti toimii kajaanin yksikön vastaavana alaraajafysioterapeuttina ja hänellä on pitkä kokemus alaraajafysioterapiasta. 

AskelAid konsepti Torniossa ja Kemissä // 4.3.2024

Alaraajojen fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeutit Heidi Komu ja Hanna Rissanen tekevät alaraajatutkimuksia sekä AskelAid pohjallisia Fysios Mehiläinen Torniossa. Lisäksi Hanna tekee alaraajatutkimuksia ja pohjallisia Kemin toimipisteessä. Hannaa ja Heidiä mentoroi kokenut OMT-fysioterapeutti Ritva Alaviuhkola.

Alaraajakoulutuspäivät Torniossa 27-28.2.2023 // 8.2.2023

Torniossa järjestetään alaraajakoulutuspäivät fysioterapeuteille yhteystyössä Fysios Mehiläinen Tornio ja AskelAid kanssa. Kouluttajina toimivat Ritva Alaviuhkola ja AskelAid pääkouluttaja Riikka Huhta. Ilmoittautuminen koulutukseen 10.2.2023 mennessä ville.ronkkomaki@mehilainen.fi tai p. 0445353461

Askelaid konsepti Lapuan Fysiomestassa // 13.1.2023

Terveiset täältä Etelä-Pohjanmaalta! Olen Kärnä-Jantusen Piritta, ja työskentelen fysioterapeutti-yrittäjänä Fysiomestassa Lapualla. Olen erikoistunut tule-, erityisesti alaraaja-  ja urheilufysioterapiaan. Olen tehnyt fysioterapian ohessa noin viiden vuoden ajan yksilöllisiä tukipohjallisia ja olen kuulunut oman firmani kautta AskelAid-perheeseen nyt vuoden päivät. Tässä konseptissa on hienoa se, kun toimin yksin yrityksessäni ja joskus tulee tilanne, että tarvitsisin apua/mielipidettä johonkin asiaa niin niitä saa aina AskelAid:n ammattilaisilta! Lisäksi materiaalitilaukset tulevat perille nopealla aikataululla. Yhteistyö siis toimii, ja siitä kiitos asianomaisille!

Mukavaa ja aktiivista talven jatkoa kaikille!

Terkuin Piritta

Uusia koulutuksia ensi vuodelle yhteistyössä Turun Ammattikorkeakoulun ja Turun liikuntalaboratorion kanssa. // 15.11.2022

Sukellus syvään päähän jalkaterän toiminnassa 27-28.1.2023

Löydä punainen lanka jalkaterän tutkimisesta toimintaan. Koulutuksessa perehdytään jalkaterän anatomiaan ja toimintaan sekä opitaan perusteellinen jalkaterän tutkiminen käytännössä. Lisäksi opitaan yhdistämään fysioterapeuttisen tutkimisen löydösten merkitys toimintaan. Kävelyn saloihin uppoudutaan uusimman teknologian avulla liikuntalaboratoriossa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.turkuamk.fi/fi/tyoelamapalvelut/koulutushaku/sukellus-syvaan-paahan-jalkateran-toiminnassa/

Jalkaterän toimintaan vaikuttaminen terapeuttisin menetelmin 5-6.5.2023

Löydä punainen lanka toiminnallisten ongelmien aiheuttamien kiputilojen ratkaisemiseksi ja opi vaikuttamaan jalkaterän toimintaan fysioterapeuttisin keinoin. Koulutuksessa perehdytään jalkaterän tyypillisiin ongelmiin ja kiputiloihin ja etsitään niihin fysioterapeuttisia ratkaisuja.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.turkuamk.fi/fi/tyoelamapalvelut/koulutushaku/jalkateran-toimintaan-vaikuttaminen-terapeuttisin/

Askelaid podiatrinen erikoistumiskoulutus // 24.10.2022

Askelaid järjestää podiatrista erikoistumiskoulutusta. Tämän vuoden puolella ollaan jo järjestetty useita erikoistumiskoulutuksia räätälöityinä eri yrityksille. Järjestämme myös koulutuksia ryhmille. Koulutustarjonnan löydät koulutukset kohdasta. Kuvassa Vaasan MediAskeleen fysioterapeutti Milla Poola kouluttautumassa.

AskelAid konsepti Harjavallassa ja Eurassa // 20.9.2022

Alaraajafysioterapiaan perehtynyt fysioterapeutti Laura Anok ottaa asiakkaita vastaan sekä Eurassa Fysiotähdessä että Harjavallassa Fysioterapiakeskus Kuntotutkassa. 

AskelAid- konsepti nyt myös Vaasan MediAskeleessa // 6.9.2022

Heippa! Nimeni on Jenni Englund ja työskentelen alaraajafysioterapeuttina Vaasan MediAskeleessa. Olen työskennellyt alaraajojen parissa reilu 10 vuotta ja valmistan myös tukipohjallisia muun fysioterapian ohella. Olemme ottaneet valikoimaamme nyt myös AskelAid:n laadukkaan pohjallisperheen sillä haluamme tarjota asiakkaidemma jaloille parasta mahdollista liikkeen ohjausta mukavuudesta tinkimättä. Mielestämme AskelAid pohjalliset täyttävät loistavasti nämä kriteetit!

 

AskelAid-konsepti laajeni Nousiaisiin Kuntokamarille // 7.2.2022

Fysioterapeuttimme Topi ja alaraajaspesialistimme Mikke kävivät AskelAID-pohjalliskoulutuksen ja alkavat tekemään pohjallisia KuntoKamarilla tämän kevään aikana. KuntoKamari on Nousiaisissa ja Velkualla toimiva yritys, jossa on toteutettu fysioterapiaa kodikkaasti lämmöllä jo 25 vuoden ajan.

Tervetuloa KuntoKamarille!

AskelAid nyt myös Harjavallassa // 10.3.2020

Hei, olen Jesse Salminen. Olen 35-vuotias tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon vihkiytynyt fysioterapeutti. Ammattitaitoa olen kerryttänyt mm. arvostetulla OMT-koulutuksella. Nyt sain vielä merkittävän lisäpalasen osaamiseeni AskelAid- tukipohjalliskoulutuksen myötä. Tiedän itsekin ultrapolkujuoksijana miten merkittävää alaraajojen toiminta on koko kehon toiminnan kannalta.

Tervetuloa hoitamaan kehosi perusta kuntoon!

Fysioterapeutti Jesse Salminen.

Juoksumania // 5.3.2020

Fysioterapeuttimme Riikka Huhta selvittää Juoksumania-podcastin Miia Kahilalle alaraajaongelmien syitä ja sitä, kuinka vaivoista voi päästä eroon. Puhetta myös jalkateristä, juoksukengistä sekä liikkuvista lapsista ja nuorista.

16.9.2019 // Cavovaruksen anatomia ja biomekaniikka

Lyhennelmä

Korkea pitkittäiskaari, kantaluun varus asento, jalkaterän etuosan equinus-asento sekä I-säteen pronaatio ovat luonteenomaisia cavovarus-virheasennolle. Jalkaterän etuosa tai takaosa painotteiset virheasennot erotetaan toisistaan niiden patomekaniikan perusteella. Etuosa painotteinen virheasento: I-säteen voimakkaassa plantaariflexiossa jalkaterän etuosa koskettaa alustaa ensimmäisenä. Tämä johtaa kompensaationa kantaluun varukseen, jalkaterän keskiosan lukkiutumiseen, vähentää jalkaterän joustoa keskitukivaiheessa sekä heikentää jalkaterän iskunvaimennusta. Takaosa painotteinen virheasento: Subtalaarinivel saattaa kompensoida kantaluun varus-asentoa ylemmästä nilkkanivelestä. Seurauksena on lateraalisten pehmytkudosten ylikuormittuminen, mikä saattaa aiheuttaa degeneratiivisia muutoksia pitkään jatkuneessa cavovarus-virheasennossa.

Lähde: Krähenbühl N, Weinberg MW. Anatomy and Biomechanics of Cavovarus Deformity. Foot Ankle Clinics 2019; 24(2): 173-181.